Gordvalls Mentor

Gordvalls Mentor (Nestor de Saint Vigor/Gordvalls Erta) ble født 27.04.2004.

Jeg skjønte vel ikke hvilken flott jakthund jeg hadde med å gjøre da jeg først ble kjent med Mentor fordi jeg hadde ikke sett hunder på jakt tidligere.

Etterhvert som jeg ble med Mentor og eieren Geir på trening ble jeg veldig imponert. Jeg har holdt pusten mang en gang. Det er spennende å være med Mentor når han jakter og han er flott å se på med sin majestetisk høye neseføring. (Mentor er halvt fransk ;-).

En gang jeg var med på trening gikk Mentor ut av stand og hentet eier for så å gå inn i stand igjen. Jeg så Mentor snike som en svart panter oppover fjellhyllen med eier bak etter skogsfuglen som gikk på bakken før Mentor spikret den ca 70 meter oppi lien og avsluttet med et praktfullt godkjent fuglearbeid. Da skjønte jeg vel egentlig at Mentor ikke var hvem som helst.

Mentor har et fantastisk gemytt. God og snill. Han stresser aldri og beholder roen helt til han får startsignalet. Mentor er en glad hund som fremdeles liker å leke litt selv om han er voksen. Han bjeffer aldri og er meget tolerant overfor andre hunder. Holder seg unna trøbbel.

Mentor levde sine 4 første år med den eldre tispen Raisa. Etter at hun døde ble han lekekamerat til 2 valper, og deretter 2 unghunder til. I dag er han den selvfølgelige sjef i flokken av 4 hunder.

Flokken består av Mentor, og 1 unghund (tispe) på 1 år og 2 hannhunder på 4 år og han takler rollen perfekt. Han er tålmodig men gir melding når han synes det sklir litt ut. Mentor sørger for at det er ro i flokken som består av 4 ganske ulike personligheter.

Hvis en kan sette opp en ønskeliste over hvordan jakthunden skal være så er det bare å beskrive Mentor. Mentor er en herlig hund og og det er vanskelig å ikke la seg sjarmere når en møter denne karen. Spesielt etter at han har blitt kjent med deg og anser deg som en av flokken. Hver gang jeg kommer på besøk er det heftig hilsing og masse kos. Mentor er "one of a kind" 🙂.  Mentor er på Avlshannlisten og Elitehundlisten i Norsk Gordonsetter Klub.

2 av Mentors kullsøsken er jaktpremiert:
NUCH Gordvalls Merta er både utstillings- og jaktpremiert med blant annet 2 x 1AK.
Gordvalls Masurka er jaktpremiert med blant annet 2 x 1 UK og 2AK.

Mentor kvalifiserte seg for VK i 2008 da han var 4,5 år gammel.

Jaktprøveresultater:
1.UK
3 x 2.UK
3.UK
1.UKK (Kval) Artic Cup  Kvalik    VFFK, Alta
6.UKK (Finale) Artic Cup Finale, VFFK, Alta

1.AK høyfjell
2 x 2.AK høyfjell
2 x 3.AK høyfjell

3 x 1.AK skog
4 x 2.AK skog
3.AK skog

1.AK Apport (10-9-10 = 29 poeng)

1.VK Kval             - Geiloprøven 2011
2.VK m/CK kval   - Kongsvoll, Sølvhundprøven 2011
4.VK Kval            - Hovden I 2012
5.VK Kval            - Filefjell 2012
5.VK Kval            - Kongsvoll, Sølvhundprøven 2008
6 VK finale         - Snåsaprøven 2010

2008   NGK   Nr. 2 NorgesCup Skog
 
2008   NGK   Nr. 3 NorgesCup AK Høyfjell
2008   NGK   Årets Skogfuglhund
2008   NGK   Årets Kombinerthund (Skog-Høyfjell)
 
Utstilling:
1BK 2BKK CK

Skrevet av Grethe🙂

På bildet til høyre er avbildet Gordvalls Erta, mor til Mentor og Åshøjdens Highness, mormor til Mentor.

Nestor de Saint Vigor, Mentors pappa.

Mentor som valp 🙂.