Steinådalens Tinde

Tinde ble født 29. april 2008 i Namsos hos oppdretter Bjørn Dahl. Moren er Finnvola´s Bjøra og faren er INT N S JCH NORD UCH Rippy's Tex.

Jeg fikk veldig mye gratis når det gjelder Tinde. Hun hadde meget gode linjer på begge sider, og hun kom fra et meget godt kull. Det er det aller beste utgangspunkt.

Det var kjærlighet med første blikk da jeg så Tinde første gang. Da var hun 5 uker. Hun var den første av alle valpene som kravlet rett opp i fanget mitt og sjarmerte meg i senk. Jeg hadde på forhånd kviet meg til å plukke ut en valp for jeg trodde jeg aldri kom til å klare å velge. Men Tinde gjorde det veldig lett for meg;-).

For å beskrive Tinde så hadde hun et meget sterkt standinnstinkt og vannpasjon (svømte første gang da hun var 3,5 måneder) .

Tinde var den fødte apportør. Hun hadde også et meget pent eksteriør og et godt søk.

Tinde var en oppvakt hund. Lærte fort nye ting og hadde en herlig sjarmerende personlighet, et fantastisk herlig gemytt. Tinde var en veldig glad hund og ivrig hund som også kunne kunsten å slappe av. Hun lå rolig i buret fra tidlig alder og maste aldri. Hun tilpasset seg perfekt omgivelsene.

Tindes hverdag var slik at ene uken lå hun overhodet ikke i bur når jeg var hjemme, og andre uker krevde omgivelsene at hun lå mer i bur. Det var aldri noe problem for henne.

Hun hadde også et meget sterkt konkurranseinnstinkt. Hun konkurrerte mot 4 hannhunder og skulle være best. Hvis vi hev pinner på vannet så kastet hun seg uti for først å få tak i pinnen før alle hannhundene og hun klarte det som oftest også. Hun var den beste svømmeren av hundene.  Hvis noen av hundene ville prøve å løpe fra henne så var det ikke mulig for hun var en racer og hang seg på.

Tinde deltok på endel jaktprøver høsten 2009 da hun var unghund. Nærmere bestemt 9 jaktprøver. 2009 var et elendig rypeår. 8 av disse jaktprøvene ble det ikke delt ut ene eneste premie på partiene i det hele tatt, og jeg tror jeg så en enslig rype. Det var svart hav. Med så lite rype i fjellet og med fersk eier så sier det seg selv at Tinde ikke fikk nok trening på fugl dessverre.

At jeg hadde noe godt i vente merket jeg for alvor oktober 2010. Jeg så en jeger ”bli født”. Da var hun 2 år og 5 måneder. Den høsten hadde hun fått endel trening på fugl og plutselig sa det bare klikk. Fra å løpe rundt og vise flotte søk så var hun blitt en JEGER. Det var fantastisk flott å få oppleve. At Tinde var et stort talent hadde vi tro på hele tiden og nå så vi konturene av hva som kunne komme.

Planen var da å trene henne mest mulig for å få henne rolig da hun var i AK. Jeg klarte ikke å få henne rolig men hun var rolig i fugl når Geir førte henne i desember og januar 2011 under trening. 

Vinter 2011 skulle være Tindes sesong. Hun skulle trenes mer og stilles på Filefjell, og Grotli prøven som var det store målet men slik gikk det dessverre ikke. Hun døde 18. februar på en luftetur i Gullfjellet. Det var lenge stor sorg i heimen da herlige Tinde døde...

Grethe

Utstilling:
1JK    Ljørdalen 2009
1KVAL, 1KONK, CK, 2BTK   Vestlandske fuglehundfestival 2010