Dagbok

Mentor, Blackie, Lucky og Nestors dagbok - 2009

Mandag 11. november

1. - 4. november. Skogsfugljakt.

Se Tindes dagbok.

Søndag 25. oktober

Tinde, Nestor og Mentor var med på taksering i dag.
Hundene fant 3 røy, 2 orrfugl, 2 tiur og 2 rugde. Nestor, Tinde og Mentor hadde en fin dag med fine situasjoner i skauen. (Tinde hadde flott stand på en røy. 🙂)
Springer spanielen West fant rugdene🙂.

Lørdag 24. oktober

Denne helgen takserte vi et spennende vestlandsk skogsterreng som på sikt muligens skal åpnes som treningsterreng og jaktterreng. Alle hundene var med på takseringen. Terrenget er et av de fineste vestlandske skog/fjellterreng vi har gått i. Og hensikten med takseringen ble oppnådd. Det var orrfugl i terrenget, meget skjær sådan, men hundene fant sorten, og vi så fugl nok til å være godt fornøyd med dagen. 🙂

Mandag 19. oktober

Gutta var på jakthytta i jaktterrenget i helgen. Der skulle jentene vært også men det kolliderte med en hyttetur som var avtalt for lang tid tilbake dessverre og det var vi veldig lei oss for da vi i tillegg så det fantastiske været.

Gutta har hatt en eventyrlig helg. 22 stand'er på 2 dager.
Nestor og Lucky hadde 2 fuglearbeid hver i helgen. Suverene Mentor hadde 11 fuglearbeid og Blackie hadde 6 fuglearbeid. Det kan man si var et godt treningsutbytte for helgen.
Mentor kan trylle. Det er jeg overbevist om 😉, og Blackie følger ikke så langt etter.

Spesielt gledelig er det at de 2 yngste gutta hadde flotte fuglearbeid.

Torsdag 15. oktober

Lucky og Nestor ble røntget sammen med Tinde i forrige uke og i dag fikk vi beskjed om at alle har A-hofter.  Da er alle 5 hundene røntget fri for HD og det er vi veldig takknemlig for.

Mandag 5. oktober

Blackie gjorde en hederlig innsats i Rjukan Grand Prix. Av de 10 som gikk fredagen ble Blackie ranket som nr. 3.
1 og 2 (Wilma og Pampas) hadde fuglearbeid. 6 hunder gikk videre til finalen lørdagen.
Lørdagen var det et forferdelig vær og det var de hundene som fikk fuglearbeid fredagen som hadde sjanse til å vinne. Det var ikke noen av hundene som hadde fuglearbeid lørdagen. Wilma vant og Pampas ble nr. 2. i finalen. De byttet plass på resultatlisten lørdagen.

Mentor deltok i VK'en søndagen og var i godt gammelt slag men ingen plassering denne gang. 2 GS'er ble nr. 1 og 2. Kjempebra!.

Tirsdag 29. september

Blackie skal stille i Rjukan Grand Prix til helgen, og muligens Mentor i VK søndagen....

Fredag 25. september

Blackie ble dessverre slått ut i Norsk Derby og kom ikke videre😥.

Torsdag 24. september

Blackie er reist på Kongsvold og skal delta i Norsk Derby for unghunder denne helgen.🤩

17. -20. september

Gutta er på jakt på Hadlaskard. 

10. - 13. september

Gutta var på jakt i Eidfjord, som Tinde.

Lucky ble felt rype for på søndagen. Han har nå virkelig modnet søksmessig. Han holder nå flott kontakt samtidig som han tar for seg masse terreng. 
Denne gutten har et stort potensiale hvis han fortsetter slik. Fantastisk underholdende å se på ham.🙂

5. - 6. september

Mentor og Blackie reiste til Hovden hvilket var et godt valg. Der var det bra med fugl.
 
Mentor deltok i VK om fredagen, og Blackie deltok på jaktprøve lørdag og søndag.
Søndagen på den siste mulige dag til å kvalifisere seg til Derby og Rjukan Grand Prix klarte Blackie å få 1UK på en meget overbevisende måte. Han hadde 4 fuglearbeid.

August

Gutta har vært der Tinde har vært og omvendt. Ref. dagboka til Tinde.🙂

17 - 19. juli

Gutta har vært på trening på Hjerkinn denne helgen. En liten oppkjøring til sesongen :-).

Tirsdag 7. juli

Nestor, Blackie og Mentor har vært på utstilling og fått 1. premie. Mentor fikk i tillegg CK, og han ble nr. 2 i apport konkurransen🙂.

Mandag 11. mai

Har lagt inn noen bilder av hundene i hundegården tatt i dag🙂.

Tirsdag 5. mai

Geir oppdaterer dagboken når han har tid.
Han jobber også med en ny web side som er under utforming fremdeles.🙂

Tirsdag 28. april

Jeg og Tinde besøkte Lucky, Blackie, Mentor og Nestor i går. Der var det lutter glede i hundegården. Gutta ble veldig "interessert" med en gang Tinde kom men de fikk noen meldinger og det roet seg helt ned.
Blackie og Tinde lekte lenge sammen på plenen utenfor huset. De lekte sisten. Tinde ledet an i begynnelsen med sine kjappe vendinger og gode koordinasjon, men så tok Blackie over. Blackie har fått mye løpetrening den siste tiden og tok Tinde på utholdenheten. Å se de to hundene leke sammen er artig for de er så like i kroppsbygning og utseende. Og så er de et flott syn! ;-)

Blackie har utviklet seg mye den siste tiden synes jeg.  Blackie har roen og storkoser seg og har nå funnet seg vel til rette. Han leker veldig greit nå. Han kommer ofte bort og skal kose. Legger seg på rygg og smånipper i hånden. Når jeg treffer Blackie sender jeg en tanke til den forrige eieren. Trist for ham at han var nødt til å gi slipp på en så flott hund som Blackie er.  Men Blackie kommer sikkert til å lage mange mini Blackie'r og da passer det kanskje bedre ;-)

Både Blackie og Lucky er veldig sosiale. Lucky har fått mye mer selvtillit nå og det er litt mer høylitt kiving mellom Lucky og Nestor nå enn tidligere.;-)
Første gang jeg traff Lucky var da Geir kom med ham på hytten. Lucky hadde en matt pels og var veldig sky og pep i et sett. Når han kom inn i hundegården for første gang løp han langs hundegårdsgjerdet som blåreven gjør i buret sitt.  Men jeg likte Lucky med en gang. Det er noe med ham og det er det fremdeles. Han er veldig "likable" som de sier på amerikansk. 

Lucky da og Lucky nå er 2 forskjellige hunder. Lucky har fått selvtillit, pelsen skinner, han har sluttet å være anmasende for å søke godkjennelse hos "sjefen Mentor" og hunden har roen og koser seg. Utrolig kjekt å se. Lucky er også en herlig kosegris og en hund som jeg er litt ekstra svak for ;-).

Dette med å få hunder til å finne sin plass kan Geir.

Lørdag 25. april

Blackie, Lucky og Nestor hadde en lang snørekjøretur innover en dal på Voss så de begynner å bli topp trente. Blackie har fått mer fart og begynner å komme i 1 UK formen..😉. Bare synd sesongen er slutt. Det var et nydelig vær så det var en fin måte å nytte dagen på. Sikkert litt færre folk der enn på Finse (Skarverennet)... :-)

Mandag 20. april

Blackie fikk 2 UK på jaktprøven på Geilo fredagen. Hadde han hatt mer fart så hadde han fått 1 UK sa dommeren. Så her er det STORE muligheter. Dette er bare begynnelsen....😉

Blackie hadde slipp mot en tispe men det var ikke noe problem i det hele tatt. Geir tok ikke bilder dessverre.

Torsdag 16. april

I dag reiste Blackie til Geilo.

Han skal gå på sin første jaktprøve i morgen. Det blir spennende å se hvordan det går.

Påsken

Blackie var på 2 treningsturer i påsken. Han klarer å trylle frem fugl hvis det finnes i terrenget. Han har ifølge eier like fin nese som Mentor hadde på den alderen. Men farten kunne vært litt bedre fremdeles.
Når det gjelder Tinde så er hun litt lei ham fordi han er litt for glad i damer ;-).

Tirsdag 7. april

Det har vært noen fine korte treningsturer da Geir jobbet for det meste for å få orden på maten etc. til jaktlaget. Kjekt med ildsjeler som gjør jobben for en tenker jeg: -).

I dag snørekjørte Geir med 4 hunder (deriblant Blackie) foran ut igjen fra Hadlaskard. Det vil si det ble en sånn fart på skiene at han måtte ha ett par hunder bak. Det blåste opp og ble riktig ufyselig på hjemoverveien. Turen gikk hjem til Bergen da været ikke er meldt det aller beste noen steder... Vi får se om det blir turer i de vestlandske fjell eller om turen går til østlandet :-). 

Lørdag 4. april

I dag reiser Blackie (og resten av gjengen) til Hadlaskard. http://www.bergen-turlag.no/cabin.php?ca_id=146&fo_id=
De skal snørekjøre innover mot turisthytten. Maten og utstyret som skal brukes under jakten skal lastes av beltevognen og pakkes ned for sommeren i steinbuen. På søndag eller mandag drar de ut igjen og reiser østover på hytten.

28 - 29. mars

Blackie hadde stand på 2 ryper i helgen. Begge på søndagen. Han hadde stand, reis og løp litt etter dem begge. Blackie er en flink fuglefinner. Fin på nesen. 🙂

20 - 22. mars

Blackie har vært og trent på høyfjellet hver dag i helgen. Vi hadde pent vær med delvis sol alle dagene. Blackie er flink i fuglesituasjoner allerede.

I helgen hadde han 5 fuglearbeid og samarbeidet veldig fint med eier. Det Blackie mangler er kondisjon. Fortsetter han denne fine fremgangen så kan det være han blir stilt på jaktprøve første helgen etter påske. Det er enda 1 helg og hele påsken å trene på så det er enda tid til litt finpussing av formen 🙂.

Onsdag 11. mars

I dag er det igjen ”skolestart” for 3 unge hannhunder ;-) De har de vært gjennom ”førskolen” og ”barneskolen” så nå står ”ungdomskolen” for tur.

Lineføring og ”sitt” øvelser på avstand står på programmet for dressurøkten på gårdsplassen foran huset. Alle gjennomførte med stor iver og de fikk en ”bonus” med litt apport trening.

Avsluttingen på kvelden ble en times tur i bånd med 4 hannhunder rundt i nabolaget. (trøtte hunder sovnet som en ”stein” denne kvelden… ;-)

Tirsdag 10. mars

I dag var det ny kveldstur i fjellet for alle hundene (Tinde, Nestor, Mentor, Lucky og Blackie).

De koste seg i snøen og da månen kom frem ble det en trolsk stemning både for 2 og 4 beinte.

Mandag 9. mars

Mentor skulle denne dagen på ”damebesøk” og alle hundene var først med på en liten tur i skogen for å løpe litt.

Tispen som Mentor skulle pares med var ikke helt med på notene og vi lurte på om han ikke ville gjennomføre dette.

Blackie (Bendix) fikk da muligheten til å lukte litt på ”damen” for å se om det var noe i veien med kjemien mellom ”de gamle”, men det var nok samme resultat.

(Blackie må nok vente med slike ting ”live” til han har vist sin fortreffelighet i fjellet ;-)

Søndag 8. mars

Bendix (som vi nå har omdøpt til kallenavnet Blackie), Nestor og Lucky var i fjellet for å trene.

Føret var veldig tungt og snøen klabbet i pelsen. Da måtte vi frem med saksen for å klippe litt pels og få på ”speedodraktene” ;-)

Alle hundene gikk godt men vi kom dessverre ikke i fugl denne dagen.

Lørdag 7. mars

I dag trente Bendix sammen med Nestor og Lucky i et skogsfuglterreng. Bendix holdt god kontakt og han hadde et flott fuglearbeid på Orrhane. Veldig bra! :-)

Torsdag 5. mars

I dag har Mentor og Bendix vært på høyfjellet i snøen og trent. Mentor hadde 5 fuglearbeid og Bendix har fått være med og se hvordan det skal gjøres.  Det var nok noen andre hunder som også kunne tenkt seg å være med. Tjusa Bendix.🙂

Onsdag 4. mars

Jeg lager Bendix dagbok slik at den forrige eieren kan følge med på hvordan det går med ham. Jeg kommer ikke til å skrive hver dag men innimellom :-).

I kveld passer jeg Bendix da det er GF i Gordonsetterklubben i Oslo. Sammen med Bendix er Lucky, Tinde og Nestor. Mentor er i dalen og skal på frier føtter i morgen.

For Bendix har det å flytte til Bergen vært en stor overgang men han takler den bra. Han har heldigvis mange voksenpersoner og ikke minst lekekamerater rundt seg. Når det gjelder bur så er det tydelig at han ikke er så glad i det og har pepet og bjeffet tidligere i uken. I kveld har han vært kjempeflink. Har ordnet litt på burene slik at han ligger i midten og ser rett på Tinde og Lucky og Nestor.

I forhold til hvordan det har vært tidligere i uken har han vært eksemplarisk. Bare litt piping med en gang han går inn i buret men så gir han seg.

Når vi er ute og leker er Bendix litt tilbakeholden med slåssingen og det er forståelig for han er eldre enn dem og heller ikke vant til det. Lucky var også litt tilbakeholden på det området i begynnelsen. Nå hiver han seg inn i lekeslåssingen. Bendix liker spesielt å lekeslåss med Tinde. Han er glad i damer ;-). Tinde og Bendix  har endel felles personlighets trekk også og lik i faktene. Glupe og for seg :-).

I dag kjøpte jeg en leke som fylles med for. De andre hundene skulle enten gnage eller bære rundt på den men Bendix skjønte poenget med en gang og fikk ut foret.

Bendix er kontaktsøkende og kommer veldig gjerne bort til meg for og kose og jeg koser masse med ham. Når de andre lekeslåss som verst kommer Bendix bort til meg og holder meg med selskap. Bendix er en god gutt og vi passer godt på ham. 🙂

Søndag 1. mars

Søndag var Tinde, Lucky, Mentor og Bendix ute i terrenget. Meget høy snø.
Noen kom seg bedre fram enn andre. Bendix kom over dokkene til 5 orrfugl. Vi så dem fly avgårde et minutt før. Han tok flott stand og gikk på igjen og undersøkte dokkene med stor iver. Bendix'en virker lovende :-).