Villemo deltok på NKK utstilling 2016


Villemo ble best i rasen, fikk Cert, CK og Cacib på NKK utstillingen på Bønes.Villemo deltok på VFK's utstilling 2015


Villemo ble BIR og fikk Cert lørdagen.


Søndag ble hun 2BTK.

Matmor var godt fornøyd 😀

2 avkom etter Mentor har fått 1AK

Flørli's Roxy til Andre Kvalem har fått 2 x 1AK.

Sari til Arvid Holme har fått 1 x 1AK.Raggsteindalen - Villemo fikk 2UK

Vi stilte Villemo rett etter løpetiden i Raggsteindalen. Hun hadde et fuglearbeid. Intensiteten var ikke god nok så hun fikk en 2UK.

Senere har intensiteten vesentlig økt. Vi har ikke vært på jaktprøve senere fordi hun nå er i AK og det må jobbes litt. Planlegger starter i høst 2016.

Villemo er HD rønket

Villemo er HD rønket og fikk status A 🙂.

Det var ikke vanskelig å finne Villemo i Dogweb'en.

Villemo er den eneste fuglehunden registrert i NKK databasen med navnet Villemo. Det var artig å se.

Valpekull etter Mentor ventes medio september - gjenparring

Oppdretter ønsket en gjenparring med Mentor og Trollheimens Lizzi.. Blant annet fordi han ønsket en valp etter Lizzi, og valpen han tok i fjor (Villemo) solgte han til meg. Mentor er jaktpremiert, men ikke Lizzi. 

Oppdretter har også fått gode tilbakemeldinger fra valpekjøperne som er deriblant meg, Grethe. Jeg er veldig fornøyd med både gemytt og eksteriør på Villemo. 

Bildet over er av Mentor nederst og Sejer øverst i bildet. Sejer er hannhund fra  kullet til Villemo. Han har et godt gemytt og et fint eksteriør. En trygg hund som spaserte rett inn i hundegården til 3 hannhunder og gled rett inn i gjengen🙂 da vi hilste på ham i sommer. Godt gemytt er en fellesnevner på alle valpekullene til Mentor.

Se bilder av første kullet under http://www.gordonsettere.net/44569060

Ta kontakt med oppdretter Ole Martin Røsholm, mobil 92029431 hvis du ønsker å stå på valpeliste.

Valpene er SOLGT.

Valpene ble født 7. september. 5 hannhunder og 5 tisper.

Her er pappa Mentor i aksjon 3 år gammel. Året før han ble Årets Skogsfuglhund i Norsk Gordonsetterklub. 🙂
http://www.gordonsettere.net/44569068


 

Oppdretter med Villemo.

31. januar 2013 - Ny valp

Tilfeldighetene ville det slik at Mentor hadde et valpekull som ble levert 1-2 uker før Mille døde.

Oppdretter tok 1 tispe. Da oppdretter hørte om Mille solgte han Villemo til meg. Han beholdt den 1-2 ukers tid ekstra slik at jeg skulle få venne meg til tanken på en ny valp og komme over det første sjokket med Mille.

Villemo kom til meg rett før jul 2012 og hadde ikke navn de første ukene da jeg var "tunet" inn på Mille navnet. Jeg prøvde å finne andre navn men det var blankt.  Mille ble ofte kalt for Millemor. Så da ble det Villemo som er nesten likt.🙂

3. desember 2012

Dessverre døde min herlige Mille 3. desember, 1 år og 9 mnd ble hun.

Mille hadde et fantastisk gemytt og sjarmerte både familie og naboer.

Mille hadde et flott liv selv om det ble kort. Hun fikk jakte, og trene i rypeterreng.  Og hun hadde egen hundepasser som kom på besøk og gikk tur med henne midt på dagen slik at ikke dagene ble så lange.

Hvis hun ikke da var på besøk hos mine foreldre om dagen som viste seg å være flinke hundepassere.  

Hun var ikke bare en elsket familiehund, men også en flink jakthund. Mille var meget fokusert, målbevisst og rolig i hodet når hun jaktet. Hun var en drømmehund for meg.

Mille viste også jevn stigning fra trening til trening noe som gjorde det veldig artig å trene henne. Min siste treningstur med henne hadde hun 3 fuglearbeid på rugde på 30 minutter,  og jeg gledet meg allerede til vinterprøvene. Men slik gikk det ikke. 

Mille jakter nå i hundehimmelen, og jeg er takknemlig for alle de fine opplevelsene hun har gitt meg, og at jeg fikk være matmor om enn altfor kort tid til fantastiske Millemoren min. 

21. september 2012

Mille fikk 1. premie NORSK DERBY kvalifisering .

Etterhvert som høsten skred fram og det viste seg at det var lite fugl ble det vanskelig å trene Mille på rype.

Mille har vært på rypefjellet 6 dager i høst og vært i ca. like mange fuglesituasjoner så hun var ikke så godt forberedt som ønskelig hverken på fugl eller fysisk.

Siden Mille ikke er startet i høst så var vi ikke sikker på hvor hun var "i terrenget" i forhold til andre UK hunder. Så vi var ganske spent på hvordan hun ville hevde seg.  
 
Mille ble rangert nr. 2 på søk etter første slipp, og som den eneste hunden med fuglearbeid med reis fikk hun 1. premie. Fantastisk kjekt å få oppleve.🙂

Kritikk:
Mot Geo: Mille fører slippet og jakter utmerket i med og sidevind i god kontakt med fører. Mille over Geo som utgår.
Mot Fiola: Mille fører slippet med bedre plan. Stilfull stand. Reiser rype villig og presist. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder OK. Mille over Fiola.
Mot Tøff: Tøff hårfint i føring men blir senere omstendelig. Mille over Tøff.

Tallkarakterer: 556444

Mentor/Ixi's kull sålangt er frirønket.

Det er 10 hunder i kullet etter Ixi og Mentor.

I dag fikk vi beskjed om at 6te hund er frirønket.

Følgende er frirønket:
Flørli's A-Scott
Flørli's Luna
Flørli's Truls
Flørli's Roxy
Fllørli's Mille og
Flørli's Mira

18. april 2012

MILLE FIKK 1UK .

Fra midten av januar har jeg trent Mille med et mål for øyet, å kunne stille henne på Grotli. Hun har hatt jevn stigning så det har vært inspirerende å trene henne. Hun har trent i rypeterreng nesten hver helg frem mot Grotli prøven.

Mille ble startet både lørdag og søndag på Grotli. Geir førte henne. Lørdagen gikk vi i et terreng der det ikke var så mye ryper. Mille hadde en kort stand men vi fikk ikke noe ut av den situasjonen. Hun fikk karakterene 556444.

Søndagen gikk vi i det flotte VK terrenget vi gikk i fredagen. Mille var makker for 2 hunder som hadde samme eier/fører så hun fikk dobbel slipptid av det de fikk.

Hun gikk i tilsammen 150 minutter og fikk 1UK med tallkarakterene 666444. Milles innsats var over all forventning og vi var ganske imponert over at hun holdt tempoet oppe gjennom hele dagen. Matmor ble veeeeldig glad. Nå skal det meldes på Derby.🙂

Nestor gikk godt lørdagen og gjorde det litt spennende for oss. Han endte opp med å få 2AK.🙂

Grethe En meget fornøyd matmor og Mille.

31. mars 2012

Mentor fikk 4. VK Kval på Hovden I prøven og 5. VK Kval på Filefjellsprøven.

Lucky fikk 2. VK m/CK på Hemsedalsprøven🙂.

20. november - Oppsummering jaktprøver 2011

Året 2011 har vært et bra år for oss og det har blitt en del premier. Man kunne jo alltid håpet på flere, noe det også kunne blitt med bedre dressur på hundene, men så lenge dette er noe eier/fører har ansvaret for så har man bare seg selv å takke. Rask memorering sier meg at antallet premier kunne vært doblet dersom dressuren hadde vært 100%.
Her er vi nok mange i samme "båt" og de fleste kjenner seg igjen i et slikt ressonnement. 😉

Kort oppsummert er premieoversikten for 2011 slik:

Februar:
Lucky - 1.AK + 2.AK Gaularfjell
Finaledeltager Filefjell
Finaledeltager Grotli

Mars:
Blackie - 3.AK Hemsedal

April:
Mentor - 1.VK Geilo
Semifinale Geilo

August:
Mentor - 2.VK m/CK Sølvhunden Kongsvold
Nestor - 2.AK Raggsteindalen

Oktober:
Nestor - 3.AK Kongsvold

November:
Blackie - 2.AK Skog Rogalandsprøven, 3.AK Skog Os1
Nestor - 3.AK Skog Rogalandsprøven, 2.AK Skog + 3.AK Skog Os1
Mentor - 2.AK Skog Os2

Dette betyr at alle hundene er premiert i 2011!

I tillegg må jeg trekker frem Mentor som har hatt 10 starter i VK dette året, hvorav 5 av de på Kongsvoll. Han er ikke "slått på fugl" i år og har 4 - 0 i sin favør. Han har vist seg som en god viltfinner, men det hjelper også å stille med en veltrent hund på prøve!
😉

20. november

Da var årets siste jaktprøve over og denne helgen var det Mentor sin tur til å kapre en premie på skogen.
Målet i forkant av skogsfuglprøvene hadde vært å få alle 4 hundene premiert på skogen i høst og i sær på Rugdeprøvene på Os.

Da Mentor fikk 2.AK Skog på Os2 prøvens andre dag var 3 av hundene premiert og vi var nesten i mål. Søket til Mentor denne dagen var bortimot av topp klasse, men desverre av og til litt i drøyeste laget og litt for lenge borte i tett skog et par ganger. Et greit fuglearbeid med reis på tampen av dagen og en flott apport gjorde at smilebåndet ble veldig stramt denne dagen ;-)

Stilte også Nestor og som den fantastiske vilfinner han er fant vi han i stand også denne dagen. En flott reis hadde han og det så ut til at han skulle smelle ræva i bakken på godkjent avstand, men et halgeskudd og fugl i luften oppfattet han desverre som et startskudd ;-) og måtte ha seg 15-20 meter etter for å sjekke om fuglen falt i bakken. Det ble naturlig nok "takk for idag", men med Nestor sin premieprosent i høst har vi ikke lov til å være misfornøyd med hans innsats. :-)

På prøvens siste dag var det Lucky og Blackie som skulle få prøve seg. Hadde ikke de store forhåpningene til "høyfjellshunden" Lucky, men etter de siste ukers treningsturer var det et ørlite "håp i hangande snøre". Denne dagen hadde han første slippet og etter å ha sett han i søk i et knapt minutt og deretter leitet i 20 minutter var dagen kjapt over for hans del. Heldigvis kom han slukøret inn til partiet godt ut i det etterfølgende slipp. Da bar det raskt ned til buret i bilen og han fikk bruke resten av dagen til å drømme om hva han kunne gjort annerledes for å blitt med hele dagen.

Blackie ble med videre og det ble full fokus på han. Han fikk 75 minutters slipptid uten at det desverre brakte fugl for skudd. I siste minutt fant vi han i stand, men verken dommer eller undertegnede kunne se noe fugl; noen i partiet bak hadde derimot registrert noe, men som kjent blir det ikke noen premie av den grunn ;-) Uansett en bra dag søksmessig for Blackie og vi ser tilbake på en sesong med mange flotte opplevelser og mange fine premier. :-)

13. november

Stilte Mentor og Nestor på OS1 idag og sistnevnte fornekter seg ikke når det gjelder å finne fugl. Veldig fornøyd med at Nestor viser så gode egenskaper på dette området og på de 4 startene han har på skogen i høst har han fått 3 premier. I dag ble det en 3.AK tross flott fuglearbeid med kanonreis, men premiegraden trekkes ned av et stort og åpent søk. Det er likevel framgang å spore og erfaringen på skogen vil være god å ta med seg på høyfjell. Mentor gikk meget godt i sine 90 minutter, men det var desverre ikke fugl i slippene hans.

12. november

I dag stilte Nestor og Black Granit på OS1 prøven. Begge kom hjem med hver sin premie og de viser seg som noen gode viltfinnere denne høsten. Nestor fikk en 2. AK og Blackie fikk 3.AK. Begge hadde fuglearbeid med reis, men førstnevnte er fremdeles litt for stortgående og hadde i tillegg et fuglearbeid nr. 2 hvor han ble litt for treg i reisen. Blackie startet litt forsiktig, men gikk seg godt opp utover dagen og hadde et fuglearbeid hvor reisen ble litt lang og kunne defineres som upresis. M.a.o. en fin dag med 100% premiering.

6. november

Nestor og Black Granit deltok på Rogalandsprøven denne helgen.

Nestor fikk 3.AK om lørdagen, og Black Granit (Blackie) fikk 2.AK om søndagen 🙂.
Geir og Blackie

26. august

Mentor fikk 2.VK m/CK på Sølvhundprøven på Kongsvoll! Vinneren av partiet måtte avgjøres i et finaleslipp mot IS Hugo Boss av Kjerringholm hvor sistnevnte trakk det lengste strået. Ingen skam å tape mot en så god hund som Hugo Boss og vi er kjempefornøyd med dagen. 🙂

I semifinalen var vi uheldig og sammen med 4 andre hunder fikk vi første slippet i tett tåke med 40 meter sikt. (!) Ikke så lett å få overblikk på hunder som tar for seg av terrenget og ble plassert litt ned på listen søksmessig, og var ikke blant de 6 som kom til finalen. 😲 

21. august

Nestor fikk 2.AK i Raggsteindalen. Han hadde et flott fuglearbeid med reis, men ble desverre litt for vidløftig i sitt søksopplegg. 🙂

27. mai

Lille Flørlis Mille etter Mentor og Ixi flyttet til Bergen til matmor Grethe 🙂.

15. april

Det er pr. dags dato 3 ledige hanner i kullet til Mentor og Ixi.

Det er ventet hunder med meget godt gemytt, pent eksteriør og med et meget godt utgangspunkt til å bli gode jakt/jaktprøvehunder. 🙂

Ta kontakt med Flørlis Kennel:
http://florliskennel.blogspot.com/
Mentor

9. april

Gordvalls Mentor fikk 1.VK i kvalifiseringen på Geiloprøvens første dag.
I semifinalen tok han seg en liten tur på egen hånd og var dessverre for lenge borte i denne klassen.
🙂

6. mars

Dovrefjellets Lucky fikk 1.AK på andre dag av Gaularfjellsprøven. På prøvens første dag ble det "bare nesten", men fikk en flott 2.AK. Dette ble med andre ord en flott helg for hund og fører. 🙂

18. februar R.I.P Tinde

Tinde, mitt gull døde på en tur i Gullfjellet. Hun ble 2 år og 10 måneder.
 
I lykkerus jagende etter ryper skled Tinde på is og falt ned en bratt skrent. En tragisk slutt for en vakker ung hund med en herlig og sjarmerende personlighet som skulle hatt de beste jakt/jaktprøve årene foran seg.

R.I.P. Tinde, lille vennen min

Grethe


16. februar

Krutrøykens Missan ble parret med Lucky i dag. Se stamtavle her

5. februar

Dovrefjellets Lucky viste vei på knalltungt føre under NGK Hordaland/Sogn&Fjordanes klubbmesterskap på Gaularfjellet idag. Med 2 flotte fuglearbeid var han suveren og vant klubbmesterskapet.

26. januar 2011

Hovdmyras Ixi er parret med Mentor.

Valpekullet er lagt ut på Norsk Gordonsetter Klubs hjemmeside.

http://www.gordonsetter.no/
Hovdmyra's Ixi.

7. desember

Åen XL Santa som ble parret med Blackie har fått 10 valper. 5 tisper og 5 hanner.🙂

7. november

Nestor og Mentor har vært på jaktprøve i Egersund i helgen.

Mentor fikk 2AK lørdag🙂, og Nestor fikk 2AK søndag. Nestors første AK premie.

7. november

Nymarkens Kaila er parret med Patjanens Black Granit.

3. oktober

Åens XL Santa er parret med Patjanens Black Granit.
Åens XL Santa

21. september 2010

Mor til Tinde, Finnvolas Bjøra er parret med Børgsjitens Dått No og skal ha valper melder oppdretter Bjørn Dahl.🙂

22. august 2010

Mentor fikk 6. VK finale på Snåsaprøven 🙂. Finalen hadde felling og apportering.

13. juni 2010

Mentor fikk 1AK apport på NVK Hordalands Apportprøve på Ask.
Det er en veldig trivelig prøve i fint terreng, og med trivelige hundemennesker.

Mentor klinte til med 10-vannapport, 9-søk apport og 10-spor. 

http://www.vorsteh.no/artikkel/les/131/22

http://www.gordonsetter.no/index.php?option=com_content&view=article&id=1517:1ak-apport-til-gordvalls-mentor&catid=35:hordaland&Itemid=99

29. mai 2010

Jeg stilte Tinde på Vestlandets Fuglehundfestival (utstilling) og hun fikk

1KVAL, 1KONK, CK, 2BTK 🙂

Over all forventning siden handleren (meg) ikke er særlig erfaren... ;-).